Fysiotherapie

Contract met zorgverzekeraars + gratis inloop spreekuur om de week op donderdag om 19.15u.

Peter Stuitje

De spinningruimte is omgetoverd tot een fysiotherapie ruimte. Vanaf nu kun je bij onze fysiotherapeut, Peter Stuitje, terecht voor lichamelijke klachten. Peter is vooral gespecialiseerd in stress, burn-out en onbegrepen lichamelijke klachten (voorheen psychosomatische klachten) en nek-, schouder- en rugklachten. Natuurlijk kun je ook met overige klachten bij Peter terecht. Ook bij klachten als gevolg van (over)training en “verkeerd” trainen met gewichten gaat Peter graag oorzaak en gevolg met je bespreken en kijken of we daar iets mee kunnen. Geen patiënt is namelijk hetzelfde. Zelfs als je iemand al tien keer hebt gezien is het de volgende behandeling toch weer anders.

Graag stellen we je graag voor aan Peter Stuitje:

''Eigenlijk ben ik altijd al gefascineerd geweest door beweging. Door de manier waarop mensen bewegen. En al is de basis hetzelfde…, ieder mens beweegt anders.  Verstoringen in het bewegingsapparaat van mensen heb ik altijd wel boeiend gevonden. En ook de manier waarop mensen in het leven staan. Naast mijn fysiotherapie behandelingen geef ik ook les in anatomie, in sportmassage en ik geef cursussen in omgang met stress en lichaamsbewustzijn.

Lichaamsbewustzijn
Veel mensen zijn de verbinding met hun lichaam kwijt. We zitten met z’n allen zo in ons hoofd dat we ons lijf vergeten. En uiteindelijk zorgt dat voor die verstoringen in het bewegingsapparaat.

Tegenwoordig is alles eigenlijk wel te koop, ook oplossingen voor klachten. Maar als je echt beter wilt worden zul je met je lijf aan de slag moeten. Dan komt mijn anatomische inzicht en mijn fascinatie voor hoe mensen in het leven staan, en wat hun overkomt, goed van pas: die verstoring is vaak het gevolg van onvoldoende lichaamsbesef, waardoor spanning en het ontstaan van klachten op de loer liggen.

Beweging is belangrijk
Vroeger heb ik heel fanatiek gehockeyd, op een behoorlijk niveau. Er is een tijd geweest dat hockey voor mij bijna een dagbesteding was. Sport is belangrijk voor mij, ik ben van origine ook sportfysiotherapeut. Ik fiets veel. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen, ik ben regelmatig van Groningen  naar Utrecht en vice versa gefietst omdat ik fysiotherapie studeerde in Utrecht, bij Thim van der Laan, internationale academie voor fysiotherapie.. De afstanden zijn nu wat minder geworden, maar als het enigszins kan, pak ik nog steeds de fiets.

 Zo ben ik bij Fit Fever vaak te vinden bij de spinninglessen!

Ik hou ook erg van schaatsen, als het ‘s winters kouder begint te worden begint het te kriebelen.  Mijn conditie en spierkracht hou ik nu redelijk op peil in de sportschool.  Ook voor mijn eigen lijf is dat belangrijk, ik moet immers mijn lichaam in mijn werk goed kunnen gebruiken.

Ervaring en benadering
Na de havo, het vwo, de opleiding voor natuurgeneeskunde en daarna de opleiding tot sportmasseur ben ik  vervolgens afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. De opleiding tot natuurgeneeskundige heeft de basis gelegd voor mijn holistische visie. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik mij gaan specialiseren in haptonomie en mindfulness. Ik beschouw weinig dingen nog als afzonderlijk, ik  werk holistisch. Ik ben vooral gespecialiseerd in stress, burn-out en onbegrepen lichamelijke klachten (voorheen psychosomatische klachten) en nek-, schouder- en rugklachten. Ook bij klachten als gevolg van (over)training en “verkeerd” trainen met gewichten ga ik graag oorzaak en gevolg met je bespreken en kijken of we daar iets mee kunnen….

Geen dag is hetzelfde
Het vak fysiotherapie is enorm gevarieerd. Ondanks mijn ervaring maak ik het bijna iedere dag wel mee dat ik denk: “Oh? Bestaat dit ook?” Er zit geen enkele routine in mijn werk. Geen patiënt is hetzelfde. Zelfs als je iemand al tien keer hebt gezien is het de volgende behandeling toch weer anders.

Er is werkelijk geen dag hetzelfde. Dat maakt dit werk zo leuk.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal…..tot gauw in de sportschool!''


peter.jpg

Zorgverzekeraars:De praktijk valt onder Fysiopoint en daarmee hebben we met alle zorgverzekeraars een contract. Dat betekent dat de meeste behandelingen vergoed kunnen worden. Gratis consult inloop spreekuur:Om de week zal Peter op donderdag om 19.15u een gratis ‘consult inloop’ spreekuur houden. Het eerste spreekuur zal op donderdag 9 juni zijn. Je kunt je hiervoor aanmelden via de intakelijst bij de balie.