Jouw DNA, voeding en sport

Fitfever gaat binnenkort iets unieks en innovatiefs doen in de fitness wereld: wij bieden jou de mogelijkheid om een kijkje te nemen in jouw DNA op het gebied van leefstijl! Wist je dat jouw DNA wat zegt over voeding, sport, slaap, stress en huid? Ontdek binnenkort wat jouw DNA voor jou kan betekenen.

Nu al geïnteresseerd? Laat jouw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Ontvang meer informatie over DNA, voeding en sport bij Fitfever

EEN GEZONDERE LIFESTYLE OP BASIS VAN JOUW DNA

Wat is een DNA-profiel?
Diep van binnen draagt iedereen een persoonlijk paspoort met zich mee. In plaats van jouw unieke Burgerservicenummer, vind je in dit paspoort jouw unieke set van genetische markers. Dit zijn stukjes DNA die per persoon variëren en daarmee boordevol informatie bevatten. Samen vormen ze jouw DNA-profiel.

Waarom?
Fitfever biedt DNA-testen op het gebied van leefstijl, namelijk voeding, sport, slaap en stress (daarnaast ook DNA-testen op het gebied van huid).

Voorop moet worden gesteld dat jij een gezonde leefstijl zelf in de hand hebt door voldoende te bewegen en gezond te eten. Maar jouw persoonlijk paspoort – het DNA-profiel – heeft hier ook gedeeltelijk invloed op. Het complete DNA-profiel levert jou dus die missende puzzelstukjes op. Aan de hand van deze missende puzzelstukjes word jij in staat gesteld om in het dagelijks leven gerichte keuzes te maken en een gezonde leefstijl op te pakken die bij jouw lichaam past. Of het kan je bevestiging geven over keuzes die je al hebt gemaakt. Het is fijn om kennis over jezelf te bezitten, want deze kennis kan je inzetten voor goede keuzes voor jezelf en jouw lichaam.

Rapporten

dna.jpg

Bloedtest vs DNA-test
Een bloedtest en een DNA-rapport vullen elkaar perfect aan. Het DNA-profiel vertelt je bij welke micronutriënten je extra op moet letten of je deze wel voldoende binnen krijgt. Een bloedtest is een momentopname of je op dat moment (of de korte periode daarvoor) voldoende van de micronutriënten hebt binnen gekregen. Dit is natuurlijk gerelateerd aan jouw voedingspatroon en leefstijl.

Neem bijvoorbeeld vitamine D: een bloedtest na de zomer kan jou een goede vit D waarde geven. De zonuren in de zomer zorgen voor voldoende aanmaak. Een bloedtest na de winter kan een heel ander beeld geven, omdat je dan meer afhankelijk bent van de vitamine D in jouw voeding. Jouw genetisch profiel kan je extra alert maken dat die vitamine D uit de voeding mogelijk minder goed wordt opgenomen en je dus mogelijk daar sneller een tekort hebt dan anderen, en het dus belangrijk is om dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vit D binnen te krijgen en mogelijk zelf wat meer dan dat.